Chléb domácí z piva
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka chlebová
- 3lžičkyKmín drcený
- 2lžičkySůl
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 100mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- Na vymazání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
506 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku, ve středu uděláme důlek, vsypeme do něj droždí, drcený kmín, sůl, vlažnou vodu a pivo. Vypracujeme hladké těsto, z něhož vytvarujeme kouli, kterou vložíme do mísy vymazané máslem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teple kynout zhruba dvě hodiny.
- 2Vykynuté těsto na vále zpracujeme, vytvarujeme z něj bochník, vložíme ho na vymazaný plech, necháme ho ještě asi deset minut kynout a poté pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.