Chléb domácí z piva

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
506 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme mouku, ve středu uděláme důlek, vsypeme do něj droždí, drcený kmín, sůl, vlažnou vodu a pivo. Vypracujeme hladké těsto, z něhož vytvarujeme kouli, kterou vložíme do mísy vymazané máslem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teple kynout zhruba dvě hodiny.
  • 2
    Vykynuté těsto na vále zpracujeme, vytvarujeme z něj bochník, vložíme ho na vymazaný plech, necháme ho ještě asi deset minut kynout a poté pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.