Chléb domácí z žitné mouky

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 280mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkySůl
    • 1lžíceKmín drcený
    • 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 125gramůMouka žitná
    • 2lžičkyDroždí sušené
    • 0,5lžíceOcet vinný
    • 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
752 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do domácího robotu vložíme oba druhy mouky, vlažnou vodu, ocet, sůl, cukr, kmín, droždí a necháme vypracovat hladké těsto.
  • 2
    Po skončení hnětení těsto vyklopíme na desku, kterou jsme předem poprášili moukou. Prohněteme a vytvarujeme bochník, který necháme hodinu kynout.
  • 3
    Poté jej přeneseme na plech a pečeme v troubě na 200 stupňů 40 minut.
  • 4
    Upečený chléb potřeme vodou a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.