Chléb domácí z žitné mouky
70 min.
Ingredience
- 280mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžíceKmín drcený
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůMouka žitná
- 2lžičkyDroždí sušené
- 0,5lžíceOcet vinný
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
752 mg
Postup přípravy
- 1Do domácího robotu vložíme oba druhy mouky, vlažnou vodu, ocet, sůl, cukr, kmín, droždí a necháme vypracovat hladké těsto.
- 2Po skončení hnětení těsto vyklopíme na desku, kterou jsme předem poprášili moukou. Prohněteme a vytvarujeme bochník, který necháme hodinu kynout.
- 3Poté jej přeneseme na plech a pečeme v troubě na 200 stupňů 40 minut.
- 4Upečený chléb potřeme vodou a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.