Chléb francouzský - Brioche
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMléko polotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 100gramůRozinky tmavé
- 7,5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
179 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jedno vajíčko v misce rozšleháme a dáme stranou na potření těsta.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme tři vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme rozinky. Před zahájením cyklu pečení potřeme povrch rozšlehaným vajíčkem.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.