Chléb hnědý - malý bochník
50 min.
Ingredience
- 2,75decilitryVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka žitná celozrnná
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
27 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku nasypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
- 2Do jednoho rohu dáme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky a zapneme.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.