Chléb, který nekyne

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
66 mg
Vápník
913 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uděláme drobenku: v misce zamícháme mouku, máslo, prášek do pečiva, osolíme. Doprostřed drobenky uděláme důlek, kam vlijeme málo vody, přisypeme mouku opět s trochou vody, a to opakujeme do doby, než se utvoří pevné těsto.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme bochník, který poté položíme na horké uhlí. Bochník ještě jednou přikryjeme vrstvou rozžhaveného uhlí. Pečeme v troubě při 200 °C 45-60 minut, až spodní strana chleba bude na poklepání pevná.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.