Chléb mléčný - velký bochník
55 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 600gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 1kusVejce slepičí
- 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
202 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 4Krátce před zahájením cyklu "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.