Chléb mrkvový s kmínem
55 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 175gramůMrkev kořen
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme nastrouhanou mrkev, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.