Chléb mrtvých
95 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 50mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 2lžičkyAnýz mletý
- 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
251 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho vodou. Počkáme pět minut, než se rozpustí, a pak zamícháme. Následně do mísy nasypeme mouku a sůl a pořádně zamícháme. Těsto poté zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
- 2Nyní přidáme vejce, máslo, cukr, anýz a pomerančovou kůru. Pořádně promícháme a vyklopíme na pomoučený pracovní stůl, kde minimálně pět minut hněteme. Vrátíme zpátky do olejem vymazané mísy a necháme aspoň dvě hodiny kynout.
- 3Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každé části zhruba jednu pětinu odřízneme a uděláme z menší části zhruba centimetr široké a dva centimetry dlouhé placky. Z větší části vytvarujeme chléb a přilepíme na něj vytvořené krátké placky křížem přes sebe, aby symbolizovaly kosti. Z jedné placky vytvoříme kuličku a tu umístíme na vrchol chleba.
- 4Teď už jen stačí potřít rozšlehaným vajíčkem, dát do trouby a péct 35 minut při 180 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.