Chléb mrtvých

95 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
251 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho vodou. Počkáme pět minut, než se rozpustí, a pak zamícháme. Následně do mísy nasypeme mouku a sůl a pořádně zamícháme. Těsto poté zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
  • 2
    Nyní přidáme vejce, máslo, cukr, anýz a pomerančovou kůru. Pořádně promícháme a vyklopíme na pomoučený pracovní stůl, kde minimálně pět minut hněteme. Vrátíme zpátky do olejem vymazané mísy a necháme aspoň dvě hodiny kynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každé části zhruba jednu pětinu odřízneme a uděláme z menší části zhruba centimetr široké a dva centimetry dlouhé placky. Z větší části vytvarujeme chléb a přilepíme na něj vytvořené krátké placky křížem přes sebe, aby symbolizovaly kosti. Z jedné placky vytvoříme kuličku a tu umístíme na vrchol chleba.
  • 4
    Teď už jen stačí potřít rozšlehaným vajíčkem, dát do trouby a péct 35 minut při 180 stupních Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.