Chléb pohankový
50 min.
Ingredience
- 2,75decilitryVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůMouka pohanková
- 75gramůVločky pohankové instantní
- 1lžíceMléko plnotučné sušené
- 2lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
359 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky a pohankové vločky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.