Chléb pohankový

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2,75decilitryVoda pitná
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1,5lžičkySůl
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 125gramůMouka pohanková
    • 75gramůVločky pohankové instantní
    • 1lžíceMléko plnotučné sušené
    • 2lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
359 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky a pohankové vločky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  • 4
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.