Chléb s datlemi a ořechy

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Datle vypeckujeme a nakrájíme na jemno, ořechy najemno nasekáme.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané datle a ořechy.
  • 5
    Během pečení připravíme sladkou vodu na potření - ohřejeme lžíci vody a v ní rozpustíme moučkový cukr.
  • 6
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme sladkou vodou a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.