Chléb s datlemi a ořechy
50 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOřechový olej
- 1lžíceCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 75gramůOřechy vlašské
- 75gramůDatle
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Datle vypeckujeme a nakrájíme na jemno, ořechy najemno nasekáme.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané datle a ořechy.
- 5Během pečení připravíme sladkou vodu na potření - ohřejeme lžíci vody a v ní rozpustíme moučkový cukr.
- 6Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme sladkou vodou a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.