Chléb s fíky a tymiánem
50 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 1lžíceTymián sušený
- 1lžičkaDroždí sušené
- 100gramůFíky sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, melasu a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme tymián a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme a přitom do něj vpravíme nakrájené fíky. Potom ho vytvarujeme do oválného bochníku, dáme na lehce olejem potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. V bochníku uděláme ostrým nožem podélný řez a vložíme ho do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme přibližně 30 minut, dokud kůrka nemá zlatavou barvu. Upečený chléb necháme pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.