Chléb s ovesnými vločkami z domácí pekárny

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, postupně přisypeme oba druhy mouky, šrot a vločky, přidáme koření. Doprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
  • 4
    V průběhu cyklu hnětení – míchání zkontrolujeme hustotu těsta, v případě nutnosti přilijeme vodu. Suroviny totiž obsahují hodně vlákniny a potřebují více vody.
  • 5
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb v ní necháme téměř vychladnout a teprve pak ho opatrně vyklepneme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.