Chléb s pistáciemi a citronovou příchutí
65 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí sušené
- 50gramůPistácie
- 1lžíceCukr moučkový
- 75mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme 1 lžíci citronové šťávy, vejce, máslo, krupicový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme pistáciové oříšky. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.
- 4Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Těsto pak rozdělíme na 6 stejně velkých dílů, ty vytvarujeme do protáhlých bochánků, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
- 5Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a bochánky v ní pečeme přibližně 35 až 40 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
- 6V misce smícháme 1 lžíci citronové šťávy s 1 lžící moučkového cukru a po upečení jí ještě teplé bochánky potřeme. Necháme pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.