Chléb s pistáciemi a citronovou příchutí

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme 1 lžíci citronové šťávy, vejce, máslo, krupicový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme pistáciové oříšky. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.
  • 4
    Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Těsto pak rozdělíme na 6 stejně velkých dílů, ty vytvarujeme do protáhlých bochánků, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a bochánky v ní pečeme přibližně 35 až 40 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
  • 6
    V misce smícháme 1 lžíci citronové šťávy s 1 lžící moučkového cukru a po upečení jí ještě teplé bochánky potřeme. Necháme pomalu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.