Chléb s rozinkami z domácí pekárny
55 min.
Ingredience
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
- 30gramůŽito
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceMelasa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1lžíceSušený žitný kvásek
- 7gramůDroždí sušené
- 100gramůRozinky tmavé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s klíčky, kmín a lžíci sušeného žitného kvásku. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího nalijeme med a melasu.
- 2Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro rychlé pečení, chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, a pekárnu zapneme.
- 4Rozinky propláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme je okapat a dobře osušíme.
- 5Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme rozinky.
- 6Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme chladnout. Krájet můžeme vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.