Chléb s vanilkovou příchutí a třešněmi

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžičkaVanilka mletá
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 3lžíceCukr krupice
    • 1lžičkaSůl
    • 450gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaDroždí sušené
    • 100gramůTřešně kandované
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 2,25decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
679 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kandované třešně zbavené pecek a nakrájíme najemno. V misce smícháme nepatrné množství vody a vanilky s moučkovým cukrem na potření upečeného chleba.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vanilku, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme nakrájené třešně.
  • 5
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečící nádobu. Chléb vyklopíme, ještě horký potřeme připravenou směsí vody, cukru a vanilky a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.