Chléb s vanilkovou příchutí a třešněmi
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaVanilka mletá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí sušené
- 100gramůTřešně kandované
- 2lžíceCukr moučkový
- 2,25decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
679 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kandované třešně zbavené pecek a nakrájíme najemno. V misce smícháme nepatrné množství vody a vanilky s moučkovým cukrem na potření upečeného chleba.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vanilku, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme nakrájené třešně.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečící nádobu. Chléb vyklopíme, ještě horký potřeme připravenou směsí vody, cukru a vanilky a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.