Chléb se špaldovou moukou z domácí pekárny

85 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3,5decilitryVoda pitná
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 30gramůSolamyl
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 1,5lžičkySůl
    • 2lžičkyKmín drcený
    • 3,5gramyDroždí sušené
    • 250gramůMouka celozrnná špaldová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
402 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a Solamylem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  • 2
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
  • 3
    Během míchání je nutné kontrolovat hustotu těsta. Pokud je příliš tuhé, přidáme vodu. Špaldová mouka má totiž hodně hrubé vlákniny, která vodou bobtná.
  • 4
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na sítu nebo na vařečce vychladnout.
  • 5
    Krájíme až zcela vychladlý, vlažný se při krájení drobí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.