Chléb se špaldovou moukou z domácí pekárny
85 min.
Ingredience
- 3,5decilitryVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůSolamyl
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyKmín drcený
- 3,5gramyDroždí sušené
- 250gramůMouka celozrnná špaldová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
402 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a Solamylem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
- 3Během míchání je nutné kontrolovat hustotu těsta. Pokud je příliš tuhé, přidáme vodu. Špaldová mouka má totiž hodně hrubé vlákniny, která vodou bobtná.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na sítu nebo na vařečce vychladnout.
- 5Krájíme až zcela vychladlý, vlažný se při krájení drobí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.