Chléb se sýrem a olivovým olejem

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
    • 15gramůDroždí
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 2,5decilitryVoda pitná
    • 350gramůMouka pšeničná hrubá
    • 1lžičkaSůl
    • 0,5lžíceFenyklová semínka
    • 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme kvasnice s cukrem a 1 dl vody a necháme v teple 15 minut kvasit.
  • 2
    Smícháme mouku se solí, přidáme lžíci oleje, kvásek a zbytek vody, vymícháme hladké těsto, hněteme cca 4 minuty.
  • 3
    Těsto rozdělíme na poloviny, z každé části vytvarujeme placku o síle cca 6 mm.
  • 4
    První placku položíme na pečicí plech, posypeme pokrájeným sýrem a polovinou semínek fenyklu. Druhou placku položíme na první, následně stiskneme pevně okraje, aby náplň nevytekla.
  • 5
    Do povrchu placky uděláme několik zářezů a těsto potřeme zbylým olivovým olejem. Posypeme zbylými semínky, necháme 30 minut kynout.
  • 6
    V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200 stupňů.
  • 7
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.