Chléb se sýrem a olivovým olejem
90 min.
Ingredience
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 15gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 2,5decilitryVoda pitná
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceFenyklová semínka
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme kvasnice s cukrem a 1 dl vody a necháme v teple 15 minut kvasit.
- 2Smícháme mouku se solí, přidáme lžíci oleje, kvásek a zbytek vody, vymícháme hladké těsto, hněteme cca 4 minuty.
- 3Těsto rozdělíme na poloviny, z každé části vytvarujeme placku o síle cca 6 mm.
- 4První placku položíme na pečicí plech, posypeme pokrájeným sýrem a polovinou semínek fenyklu. Druhou placku položíme na první, následně stiskneme pevně okraje, aby náplň nevytekla.
- 5Do povrchu placky uděláme několik zářezů a těsto potřeme zbylým olivovým olejem. Posypeme zbylými semínky, necháme 30 minut kynout.
- 6V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200 stupňů.
- 7Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.