Chléb se sýrem a vlašskými ořechy
50 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 75gramůOřechy vlašské
- 100gramůStilton
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sýr rozdrobíme do misky, ořechy nasekáme najemno.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl a rozdrobený sýr. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané ořechy.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.