Chléb se sýrovou příchutí

55 min.

Ingredience

    • 5decilitrůVoda pitná
    • 2,25decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžičkaSůl
    • 75gramůSýr Čedar
    • 6kusůCibulka jarní
    • 200gramůMouka pšeničná hladká
    • 250gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 1lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr najemno nastrouháme, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a pivo, pak přidáme máslo, cukr, sůl, nastrouhaný sýr a nakrájené cibulky. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami poprášíme ji droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  • 5
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.