Chléb se sýrovou příchutí
55 min.
Ingredience
- 5decilitrůVoda pitná
- 2,25decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 75gramůSýr Čedar
- 6kusůCibulka jarní
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sýr najemno nastrouháme, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a pivo, pak přidáme máslo, cukr, sůl, nastrouhaný sýr a nakrájené cibulky. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami poprášíme ji droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.