Chléb voňavý s paprikou
80 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 60gramůRajčata sušená sterilovaná
- 6,5decilitrůVoda pitná
- 2lžičkyDroždí sušené
- 1lžičkaCukr moučkový
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžičkyRozmarýn sušený
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1,5decilitryJogurt nízkotučný
- 1lžíceSůl mořská
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na 220 stupňů rozehřejeme troubu a rozpálíme gril.
- 2Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek, dáme na grilovací rošt a pečeme, dokud nezačne slupka černat. Necháme vychladnout, potom slupku oloupeme a nakrájíme dužinu. Na proužky nakrájíme rajčata a dáme do misky, přelijeme vroucí vodou a necháme louhovat.
- 3Do malého džbánku dáme droždí a cukr, zalijeme vlažnou vodou a necháme 15 minut, dokud nevzejde kvásek. Mouku dáme do mísy, přidáme lžičku sušeného rozmarýnu, uděláme uprostřed důlek a nalijeme do něj droždí.
- 4Přidáme rajčata a vylouhovanou tekutinu, rajčatový protlak, jogurt, papriky a polovinu množství soli a vypracujeme hladké těsto. Přendáme na pomoučněný vál a vyválíme těsto, dokud není hladké a pružné. Vložíme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme 40 minut v pokojové teplotě, až těsto vykyne na dvojnásobek svého objemu.
- 5Těsto poté dáme do lehce tukem vymazané dortové formy a lžící uděláme do těsta dolíčky. Přikryté necháme stát 30 minut, poté pomažeme olejem, posypeme rozmarýnem a solí a 40 minut pečeme.
- 610 minut necháme vychladnout, vyndáme z formy a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.