Chléb voňavý s paprikou

80 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusPaprika červená
    • 1kusPaprika zelená
    • 1kusPaprika žlutá
    • 60gramůRajčata sušená sterilovaná
    • 6,5decilitrůVoda pitná
    • 2lžičkyDroždí sušené
    • 1lžičkaCukr moučkový
    • 450gramůMouka pšeničná hrubá
    • 2lžičkyRozmarýn sušený
    • 2lžíceProtlak rajčatový
    • 1,5decilitryJogurt nízkotučný
    • 1lžíceSůl mořská
    • 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 220 stupňů rozehřejeme troubu a rozpálíme gril.
  • 2
    Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek, dáme na grilovací rošt a pečeme, dokud nezačne slupka černat. Necháme vychladnout, potom slupku oloupeme a nakrájíme dužinu. Na proužky nakrájíme rajčata a dáme do misky, přelijeme vroucí vodou a necháme louhovat.
  • 3
    Do malého džbánku dáme droždí a cukr, zalijeme vlažnou vodou a necháme 15 minut, dokud nevzejde kvásek. Mouku dáme do mísy, přidáme lžičku sušeného rozmarýnu, uděláme uprostřed důlek a nalijeme do něj droždí.
  • 4
    Přidáme rajčata a vylouhovanou tekutinu, rajčatový protlak, jogurt, papriky a polovinu množství soli a vypracujeme hladké těsto. Přendáme na pomoučněný vál a vyválíme těsto, dokud není hladké a pružné. Vložíme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme 40 minut v pokojové teplotě, až těsto vykyne na dvojnásobek svého objemu.
  • 5
    Těsto poté dáme do lehce tukem vymazané dortové formy a lžící uděláme do těsta dolíčky. Přikryté necháme stát 30 minut, poté pomažeme olejem, posypeme rozmarýnem a solí a 40 minut pečeme.
  • 6
    10 minut necháme vychladnout, vyndáme z formy a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.