Chléb z brambor
90 min.
Ingredience
- 750gramůMouka žitná bílá
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůBrambory vařené
- 50gramůDroždí
- 20gramůKmín celý
- 20gramůSůl
- 100gramůMouka polohrubá
- 230mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
108 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnku se 150 ml vody rozdrobíme droždí, přidáme špetku pšeničné mouky a necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme zbytek pšeničné mouky a žitnou mouku, zbylou vodu, osolíme, ochutíme kmínem, přidáme nastrouhané nebo rozmačkané brambory, kvásek a začneme vypracovávat těsto. Necháme kynout asi 50 minut.
- 3Z těsta vytvoříme dva bochníky, plech posypeme polohrubou moukou, položíme na něj oba bochníky vedle sebe, povrch potřeme 30 ml vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu při mírné teplotě.
- 4Po vychladnutí používáme jako běžný chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.