Chléb z brambor

90 min.

Ingredience

    • 750gramůMouka žitná bílá
    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 200gramůBrambory vařené
    • 50gramůDroždí
    • 20gramůKmín celý
    • 20gramůSůl
    • 100gramůMouka polohrubá
    • 230mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
108 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku se 150 ml vody rozdrobíme droždí, přidáme špetku pšeničné mouky a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme zbytek pšeničné mouky a žitnou mouku, zbylou vodu, osolíme, ochutíme kmínem, přidáme nastrouhané nebo rozmačkané brambory, kvásek a začneme vypracovávat těsto. Necháme kynout asi 50 minut.
  • 3
    Z těsta vytvoříme dva bochníky, plech posypeme polohrubou moukou, položíme na něj oba bochníky vedle sebe, povrch potřeme 30 ml vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu při mírné teplotě.
  • 4
    Po vychladnutí používáme jako běžný chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.