Chléb z brambor a mléka

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
266 mg
Cukr
130 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme rozmačkané vařené brambory, vejce, změklé máslo, osolíme, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme hladké tuhé těsto. Vytvarujeme z něj dva podlouhlé bochníky, plech omastíme tukem, bochníky na něj položíme vedle sebe a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.
  • 2
    Vychladlý chléb používáme jako bílou veku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.