Chléb z brambor a mléka
65 min.
Ingredience
- 1000gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůBrambory vařené
- 10gramůSůl
- 30gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
266 mg
Cukr
130 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme rozmačkané vařené brambory, vejce, změklé máslo, osolíme, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme hladké tuhé těsto. Vytvarujeme z něj dva podlouhlé bochníky, plech omastíme tukem, bochníky na něj položíme vedle sebe a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.
- 2Vychladlý chléb používáme jako bílou veku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.