Chléb z červené řepy

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uvaříme červenou řepu ve vodě. Řepu oloupeme a nastrouháme co nejdrobněji. Můžeme na strouhání použít mixér a řepu lehce rozmixovat.
  • 2
    Do mísy nasypeme droždí, necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme připravenou červenou řepu a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.
  • 3
    Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
  • 4
    Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.