Chléb z červené řepy
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 250gramůČervená řepa
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve uvaříme červenou řepu ve vodě. Řepu oloupeme a nastrouháme co nejdrobněji. Můžeme na strouhání použít mixér a řepu lehce rozmixovat.
- 2Do mísy nasypeme droždí, necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme připravenou červenou řepu a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.
- 3Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
- 4Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.