Chléb z domácí pekárny - jednoduchý recept pro všechny
50 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 5gramůDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
347 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, do ní přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého cukr.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
- 3Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.