Chléb z olivového oleje

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Vápník
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do mísy se 400ml vody a necháme 5 minut rozpouštět. Poté přidáme mouku a pořádně zamícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
  • 2
    Potom přidáme sůl a olej. Popřípadě přisypeme mouku nebo přilijeme vodu, dokud nezískáme pevné, ale pružné těsto.
  • 3
    Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a počkáme 50 minut, dokud těsto nevykyne. Poté lehce promícháme a počkáme ještě 20 minut na dokynutí.
  • 4
    Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvoříme podlouhlý bochník chleba, do kterého uděláme nožem zářez pro ozdobu. Poté už jen stačí dát do trouby a péct na 200 stupňů cca 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.