Chléb z podmáslí z domácí pekárny

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1,5decilitryMléko - podmáslí
    • 2decilitryVoda pitná
    • 420gramůMouka pšeničná hladká
    • 180gramůMouka žitná bílá
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 2lžičkySůl
    • 0,5lžičkaKmín drcený
    • 5gramůDroždí sušené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
2 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozšleháme vodu s podmáslím.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s podmáslím, na ni přisypeme smíchané oba druhy mouky s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stikneme tlačítko Start.
  • 4
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Chléb nepřikrýváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.