Chléb z podmáslí z domácí pekárny
100 min.
Ingredience
- 1,5decilitryMléko - podmáslí
- 2decilitryVoda pitná
- 420gramůMouka pšeničná hladká
- 180gramůMouka žitná bílá
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 5gramůDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
2 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme vodu s podmáslím.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s podmáslím, na ni přisypeme smíchané oba druhy mouky s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stikneme tlačítko Start.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Chléb nepřikrýváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.