Chléb z pohankové mouky

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
250 mg
Cukr
237 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme troškou horké vody, přidáme špetku cukru, špetku hladké mouky a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, osolíme, zalijeme vroucí vodou, promícháme a necháme vychladnout. K vychladlé mouce přidáme rozpuštěné máslo, přisypeme hladkou mouku, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Těsto znovu prohněteme a opět necháme 20 minut kynout.
  • 2
    Pekáček vymažeme tukem, vložíme do něj těsto, necháme ještě pár minut kynout, pak ho pomažeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 50 minut.
  • 3
    Chléb vyndáme, necháme vychladnout a používáme jako běžný pšeničný chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.