Chléb z pohanky a podmáslí z domácí pekárny
70 min.
Ingredience
- 180mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůMléko - podmáslí
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůPohanka
- 1lžičkaAnýz mletý
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 20gramůDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
571 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve umeleme pohanku. Pokud nemáme mlýnek na obilí, můžeme ji podrtit v nožovém mixéru nebo mlýnku na kávu.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a podmáslí, přisypeme smíchané oba druhy mouky a anýz. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro rychlé pečení a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
- 5Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout. Chléb s pohankou má méně lepku, proto ho vždy krájíme až zcela vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.