Chléb z těsta s ovesnými vločkami
50 min.
Ingredience
- 0,5decilitrVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůVločky ovesné
- 1lžičkaDroždí sušené
- 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko a vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku smícháme s ovesnými vločkami a přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení můžeme povrch potřít trochou mléka a posypat ovesnými vločkami.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.