Chléb z těsta s ovesnými vločkami

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 0,5decilitrVoda pitná
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 1,5lžičkySůl
    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 150gramůVločky ovesné
    • 1lžičkaDroždí sušené
    • 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko a vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku smícháme s ovesnými vločkami a přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení můžeme povrch potřít trochou mléka a posypat ovesnými vločkami.
  • 4
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.