Chléb z vařených brambor

80 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 100gramůBrambory vařené
    • 20gramůSůl
    • 8gramůCukr krupice
    • 550gramůMouka polohrubá
    • 350mililitrůVoda pitná
    • 40gramůDroždí
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
867 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobíme droždí, přimícháme trochu mouky a necháme v teple vzejít kvásek.
  • 2
    Vařené vychladlé brambory rozmačkáme šťouchadlem, v trošce vlažné vody rozpustíme sůl s cukrem, přilijeme k bramborám, přisypeme mouku a přidáme kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
  • 3
    Z těsta vytvarujeme podlouhlý bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 230°C přibližně 45 minut. Do trouby během pečení vložíme plecháček s vodou, utvoří se nám krásně křupavá kůrka.
  • 4
    Chléb necháme vychladnout a používáme jako přílohu při grilování.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.