Chléb z vařených brambor
80 min.
Ingredience
- 100gramůBrambory vařené
- 20gramůSůl
- 8gramůCukr krupice
- 550gramůMouka polohrubá
- 350mililitrůVoda pitná
- 40gramůDroždí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
867 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobíme droždí, přimícháme trochu mouky a necháme v teple vzejít kvásek.
- 2Vařené vychladlé brambory rozmačkáme šťouchadlem, v trošce vlažné vody rozpustíme sůl s cukrem, přilijeme k bramborám, přisypeme mouku a přidáme kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
- 3Z těsta vytvarujeme podlouhlý bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 230°C přibližně 45 minut. Do trouby během pečení vložíme plecháček s vodou, utvoří se nám krásně křupavá kůrka.
- 4Chléb necháme vychladnout a používáme jako přílohu při grilování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.