Chléb ze dvou druhů mouky z domácí pekárny

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 3,5decilitryVoda pitná
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 250gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 1lžíceCukr krupice
    • 2lžičkySůl
    • 1lžičkaKmín drcený
    • 3,5gramyDroždí sušené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 11. 2015
Chléb ze dvou druhů mouky z domácí pekárny
Tento chléb pečeme běžně, nedá se na něm nic zkazit, všechno se nasype do formy z pekárny, forma se vloží do pekárny a zapne se program - není nic lehčího😁