Chléb ze směsi dvou druhů mouky - velký bochník
55 min.
Ingredience
- 4decilitryVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1,5lžičkyDroždí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.