Chléb ze směsi hladké a celozrnné mouky - malý bochník
50 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 225gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1,5lžičkyDroždí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.