Chléb ze směsi ječné a ovesné mouky
50 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMouka ječná
- 1000gramůMouka ovesná
- 2lžičkyDroždí sušené
- 2,75decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
948 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
161 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Všechny druhy mouky pečlivě promícháme a jejich směs přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.