Chléb ze směsi žitné a pohankové mouky

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2,75decilitryVoda pitná
    • 2lžíceOlej olivový
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 1,5lžičkySůl
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 100gramůMouka žitná
    • 100gramůMouka pohanková
    • 3lžíceVločky žitné
    • 2lžíceMléko plnotučné sušené
    • 2lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
359 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Všechny tři druhy mouky smícháme s vločkami a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  • 4
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.