Chleba s ovesnými vločkami
260 min.
Ingredience
- 65mililitrůVoda pitná
- 1lžíceDroždí sušené
- 2lžíceSůl
- 65mililitrůOlej rostlinný
- 55gramůCukr krupice
- 2lžíceMed včelí
- 30gramůPšeničné klíčky
- 350gramůMouka polohrubá
- 70gramůOvesné vločky
- 2kusyVejce slepičí
- 450mililitrůMléko polotučné
- 450gramůMouka pšeničná celozrnná
- 170gramůMouka sójová plnotučná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme rozpustit. Rozválené vločky smícháme s mlékem, přidáme med, olej, cukr a sůl. Poté vmícháme droždí, všechny mouky, rozmíchaná vejce a klíčky. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2 a 1/2 hodiny.
- 2Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem. Z vykynutého těsta uděláme 4 silnější válečky, 2 a 2 smotáme a vložíme do vymazných forem. Těsto necháme ještě asi 1 hodinu dokynout.
- 3Troubu předehřejeme na 190°C a chleby pečeme asi 50 minut. Jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.