Chleba s ovesnými vločkami

260 min.
Evropa

Ingredience

    • 65mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceDroždí sušené
    • 2lžíceSůl
    • 65mililitrůOlej rostlinný
    • 55gramůCukr krupice
    • 2lžíceMed včelí
    • 30gramůPšeničné klíčky
    • 350gramůMouka polohrubá
    • 70gramůOvesné vločky
    • 2kusyVejce slepičí
    • 450mililitrůMléko polotučné
    • 450gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 170gramůMouka sójová plnotučná
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme rozpustit. Rozválené vločky smícháme s mlékem, přidáme med, olej, cukr a sůl. Poté vmícháme droždí, všechny mouky, rozmíchaná vejce a klíčky. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2 a 1/2 hodiny.
  • 2
    Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem. Z vykynutého těsta uděláme 4 silnější válečky, 2 a 2 smotáme a vložíme do vymazných forem. Těsto necháme ještě asi 1 hodinu dokynout.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 190°C a chleby pečeme asi 50 minut. Jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.