Chleba s pekanovými oříšky
70 min.
Ingredience
- 700mililitrůVoda pitná
- 2lžíceDroždí sušené
- 700gramůMouka polohrubá
- 2lžíceSůl
- 2lžičkyKmín celý
- 1lžíceCukr krupice
- 115gramůMáslo čerstvé
- 225gramůOřechy pekanové
- 500gramůMouka žitná bílá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem.
- 2V misce smícháme droždí se 120 ml vlažné vody a necháme odstát. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme změklé máslo, cukr, kmín, droždí, zbývající vodu a řádně promícháme.
- 3Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Do těsta vmícháme sekané ořechy a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě hodiny kynout. Z vykynutého těsta uděláme dvě šišky a dáme je do forem asi na sedmdesát minut dokynout. V troubě předehřáté na 190°C pečeme asi padesát minut, dokud chleby nezezlátnou. Na mřížce je necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.