Chleba s vlašskými ořechy
205 min.
Ingredience
- 525mililitrůVoda pitná
- 1lžíceDroždí sušené
- 1lžíceMed včelí
- 140gramůMouka polohrubá
- 3lžičkySůl
- 140gramůOřechy vlašské
- 420gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si plech, který vymažeme tukem.
- 2Do mísy prosejeme obě mouky se solí, do důlku v mouce vsypeme droždí, smícháme s 250 ml vlažné vody a medem a necháme asi patnáct minut odstát.
- 3Poté přidáme zbývající vodu a vejce a řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba hodinu a půl kynout.
- 4Do vykynutého těsta vmícháme usekané ořechy (několik ořechů odložíme na ozdobu) a necháme opět během asi půl hodiny vzejít. Poté do chleba vtlačíme ořechy, uděláme pár zářezů nožem, potřeme chléb rozšlehaným vejcem a pečeme asi patnáct minut v troubě předehřáté na 220°C. Teplotu pak snížíme na 190°C a pečeme dalších asi čtyřicet minut, dokud chleba nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.