Chleba se sýrem

295 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
130 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem.
  • 2
    V misce smícháme vlažné mléko s droždím. Na sporáku rozpustíme máslo a necháme zchladnout.
  • 3
    Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme droždí, máslo a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout. Do vykynutého těsta vmícháme nastrouhaný sýr, utvoříme veku, kterou přetočíme, abychom utvořili jeden "závit" a dáme dokynout do formy. V troubě předehřáté na 200°C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu snížíme na 190°c a chleba pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.