Chleba se sýrem
295 min.

Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceDroždí sušené
- 420gramůMouka polohrubá
- 2lžičkySůl
- 100gramůSýr Čedar
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
130 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem.
- 2V misce smícháme vlažné mléko s droždím. Na sporáku rozpustíme máslo a necháme zchladnout.
- 3Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme droždí, máslo a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout. Do vykynutého těsta vmícháme nastrouhaný sýr, utvoříme veku, kterou přetočíme, abychom utvořili jeden "závit" a dáme dokynout do formy. V troubě předehřáté na 200°C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu snížíme na 190°c a chleba pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.