Chleba z celozrnné mouky

130 min.
Evropa

Ingredience

    • 4lžičkyDroždí sušené
    • 425mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkySůl
    • 2lžíceMed včelí
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 45gramůPšeničné klíčky
    • 2lžíceMléko plnotučné
    • 600gramůMouka pšeničná celozrnná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chlebíčkovou formu vymažeme tukem.
  • 2
    Mouku smíchanou se solí necháme v troubě nastavené na minimum asi 10 minut zahřívat. V mezičase v misce smícháme sušené droždí s polovinou vlažné vody a necháme je rozpustit. Poté nalijeme do mouky, přidáme zbylé přísady a řádně promícháme. Na pomoučeném válu vypracujeme těsto, uděláme z něj šišku a dáme do formy, v které je necháme asi 1 hodinu kynout.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme asi 40 minut. Chleba je hotový, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme chleba na mřížku, aby úplně vychladl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.