Chleba z celozrnné mouky
130 min.
Ingredience
- 4lžičkyDroždí sušené
- 425mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2lžíceMed včelí
- 3lžíceOlej rostlinný
- 45gramůPšeničné klíčky
- 2lžíceMléko plnotučné
- 600gramůMouka pšeničná celozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Chlebíčkovou formu vymažeme tukem.
- 2Mouku smíchanou se solí necháme v troubě nastavené na minimum asi 10 minut zahřívat. V mezičase v misce smícháme sušené droždí s polovinou vlažné vody a necháme je rozpustit. Poté nalijeme do mouky, přidáme zbylé přísady a řádně promícháme. Na pomoučeném válu vypracujeme těsto, uděláme z něj šišku a dáme do formy, v které je necháme asi 1 hodinu kynout.
- 3Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme asi 40 minut. Chleba je hotový, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme chleba na mřížku, aby úplně vychladl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.