Chleba z cukety

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si plech, který vymažeme tukem.
  • 2
    Cuketu nastrouháme, hojně posypeme solí a na sítu ji necháme pouštět vodu asi půl hodiny. Poté cuketu řádně vymačkáme.
  • 3
    V misce smícháme 50 ml vlažné vody s droždím a dáme asi na 15 minut odstát.
  • 4
    Do mísy prosejeme mouku, přidáme cuketu, droždí a tolik vody, abychom vytvořili tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto a necháme v míse zhruba půl hodiny na teplém místě kynout. Z vykynutého těsta utvoříme bochník, dáme na plech a necháme opět vzejít. Poté chleba potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme asi 45 minut, dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.