Chleba z cukety
145 min.
Ingredience
- 1lžíceTuk ztužený
- 2lžičkyDroždí sušené
- 300mililitrůVoda pitná
- 450gramůCuketa
- 2lžíceSůl
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si plech, který vymažeme tukem.
- 2Cuketu nastrouháme, hojně posypeme solí a na sítu ji necháme pouštět vodu asi půl hodiny. Poté cuketu řádně vymačkáme.
- 3V misce smícháme 50 ml vlažné vody s droždím a dáme asi na 15 minut odstát.
- 4Do mísy prosejeme mouku, přidáme cuketu, droždí a tolik vody, abychom vytvořili tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto a necháme v míse zhruba půl hodiny na teplém místě kynout. Z vykynutého těsta utvoříme bochník, dáme na plech a necháme opět vzejít. Poté chleba potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme asi 45 minut, dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.