Chleba z koloniální doby
55 min.
Ingredience
- 150gramůMouka kukuřičná
- 1,5lžičkySůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 400mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka polohrubá
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Na vymazání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme žloutky s mlékem, v míse kukuřičnou mouku, sůl, rozpuštěné máslo a horkou vodu. K mouce přimícháme žloutkovou směs, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem, cukrem a vypracujeme hladké těsto. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané formy do jejích 2/3.
- 2V předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut.
- 3Upečený chleba se svou konzistencí podobá pudinku. Chleba vyklopíme a krájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.