Chleba z koloniální doby

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce rozšleháme žloutky s mlékem, v míse kukuřičnou mouku, sůl, rozpuštěné máslo a horkou vodu. K mouce přimícháme žloutkovou směs, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem, cukrem a vypracujeme hladké těsto. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané formy do jejích 2/3.
  • 2
    V předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut.
  • 3
    Upečený chleba se svou konzistencí podobá pudinku. Chleba vyklopíme a krájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.