Chlebíček mandlový
70 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek sušený
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůCukr moučkový
- 260gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno červené
- 20gramůCukr skořicový
- 250gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 130gramůMandle
- 120gramůČokoláda hořká
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, přisypeme vanilkový cukr, 130 g moučkového cukru a utřeme do pěny. Za stálého míchání po kouscích vešleháme rozměklé máslo, víno a skořicový cukr. Do prosáté mouky s kypřícím práškem vmícháme mleté mandle, nastrouhanou čokoládu. Smícháme dohromady se žloutkovou pěnou, zlehka přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Olejem vymazanou formu na chlebíček vysypeme moukou, vlijeme připravené těsto. Vložíme do nahřáté trouby, kde při 150°C pečeme 45 -50 minut.
- 2Upečený chlebíček necháme vychladnout ve formě, potom vyklopíme na rošt. Posypeme zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na krajíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.