Chlebíček mandlový

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky dáme do misky, přisypeme vanilkový cukr, 130 g moučkového cukru a utřeme do pěny. Za stálého míchání po kouscích vešleháme rozměklé máslo, víno a skořicový cukr. Do prosáté mouky s kypřícím práškem vmícháme mleté mandle, nastrouhanou čokoládu. Smícháme dohromady se žloutkovou pěnou, zlehka přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Olejem vymazanou formu na chlebíček vysypeme moukou, vlijeme připravené těsto. Vložíme do nahřáté trouby, kde při 150°C pečeme 45 -50 minut.
  • 2
    Upečený chlebíček necháme vychladnout ve formě, potom vyklopíme na rošt. Posypeme zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na krajíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.