Chlebíček s borůvkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
3 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 190 °C.
  • 2
    V míse na žmolenku smícháme 115 g krupicového cukru, 45 g hladké mouky, 55 g másla a skořici, odstavíme. Dále ušleháme do pěny tuk s máslem, přidáme vejce, mléko a řádně promícháme.
  • 3
    V jiné míse smícháme odvážených 225 g prosáté mouky s práškem do pečiva a solí, vmícháme do tukové směsi a přidáme borůvky. Hmotu vlijeme do formy, posypeme připravenou žmolenkou a pečeme asi čtyřicet pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.