Chlebíček s borůvkami
60 min.
Ingredience
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 55gramůTuk rostlinný
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 115gramůCukr krupice
- 55gramůMáslo čerstvé
- 170gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 285gramůBorůvky
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
3 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Připravíme chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 190 °C.
- 2V míse na žmolenku smícháme 115 g krupicového cukru, 45 g hladké mouky, 55 g másla a skořici, odstavíme. Dále ušleháme do pěny tuk s máslem, přidáme vejce, mléko a řádně promícháme.
- 3V jiné míse smícháme odvážených 225 g prosáté mouky s práškem do pečiva a solí, vmícháme do tukové směsi a přidáme borůvky. Hmotu vlijeme do formy, posypeme připravenou žmolenkou a pečeme asi čtyřicet pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.