Chlebíček s jablky

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Rozmixujeme jablečný kompot bez nálevu, případně si připravíme jablečnou přesnídávku. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a kořením. Rozmixujeme máslo, vmícháme oba cukry, rozšlehané vejce, přimícháme jablečné pyré. Postupně přisypeme suchou směs a ořechy s hrozinkami.
  • 3
    Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.