Chlebíček s jablky
85 min.
Ingredience
- 110gramůCukr krupice
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 70gramůHrozinky
- 55gramůOřechy vlašské
- 250mililitrůKompot jablečný
- 55gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 285gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceTuk rostlinný
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Rozmixujeme jablečný kompot bez nálevu, případně si připravíme jablečnou přesnídávku. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a kořením. Rozmixujeme máslo, vmícháme oba cukry, rozšlehané vejce, přimícháme jablečné pyré. Postupně přisypeme suchou směs a ořechy s hrozinkami.
- 3Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.