Chlebíček s krémem a čokoládou
80 min.
Ingredience
- 450gramůTvaroh jemný
- 100gramůKandované ovoce
- 2lžíceRum
- 1lžíceKáva instantní
- 80gramůCukr krupice
- 150gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůPiškotový korpus vaječný
- 360gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5504 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
298 g
Sacharidy
592 g
Vláknina
28 g
Cukr
441 g
Postup přípravy
- 1Plát hotového piškotového korpusu nakrájíme na tři díly stejného tvaru jako je forma. Smícháme tvaroh, cukr, nahrubo nasekanou čokoládu (300g), pokrájené kandované ovoce a aromatický alkohol, rum, brandy apod.
- 2Díl piškotu dáme na dno formy, potřeme náplní, přiklopíme dalším piškotem, potřeme náplní a zakoníme piškotem.
- 3Zakryjeme folií a dáme vychladit. Vyklopíme z formy a potřeme vychlazenou polevou z čokolády, smetany, instantní kávy a másla. Tu spojíme nejlépe ve vodní lázni. Zdobíme hoblinami čokolády, čokoládovými bonbóny nebo lanýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.