Chlebíček s meruňkami
100 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 55gramůOřechy vlašské
- 115gramůMeruňky sušené
- 1kusPomeranče
- 85gramůHrozinky
- 85mililitrůOlej rostlinný
- 140gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžíceTuk rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Sušené meruňky namočíme do vlažné vody. Pomeranč oloupeme, kůru nakrájíme na tenké proužky a vymačkáme šťávu, abychom získali 175 ml. Meruňky osušíme a hrubě nasekáme. Do zbylé vody namočíme kůru s hrozinkami. Vymačkanou šťávu nalijeme na nasekané meruňky, přidáme kůru a hrozinky. Poté vmícháme olej, cukr a rozšlehaná vejce. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí. Do meruňkové směsi přisypeme suchou směs a nasekané ořechy.
- 3Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.