Chlebíček s ovocem v čajovém nálevu
110 min.
Ingredience
- 2decilitryČaj černý
- 75gramůMeruňky sušené
- 75gramůBroskve sušené
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 110gramůMed včelí
- 25gramůCukr třtinový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Vařící vodou zalijeme čaj, louhujeme přibližně pět minut, poté scedíme. Sušené ovoce nakrájíme na jemno, dáme do misky a zalijeme scezeným vylouhovaným čajem. Ovoce necháme máčet alespoň 1 hodinu, pak ho přecedíme přes síto a necháme okapat.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní okapané ovoce, přidáme 100 g medu, vejce, olej, mouku a prášek do pečiva.
- 3Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, ušleháme 100g medu, vejce, olej a prášek do pečiva do hladka v míse. Pak vmícháme namočené ovoce a těsto dáme do pečicí nádoby. Tu vložíme do prístroje.
- 5Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 6Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout.
- 7V hrnku rozehřejeme zbylý med, k němu přimícháme třtinový cukr, směsí pak ještě teplý chlebíček, který jsme opatrně vyklepli z formy, potřeme a necháme ho pomalu zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.