Chlebíček se sušeným ovocem

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 200mililitrůPomerančová šťáva
    • 1kusVejce slepičí
    • 1špetkaSůl
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 150gramůHrozinky
    • 150gramůMeruňky sušené
    • 150gramůTřešně sušené
    • 300mililitrůČaj černý
    • 200gramůCukr krupice
    • 1kusCitronová šťáva
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaPomerančová kůra
    • 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
5 g
Cukr
77 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Přes noc namočíme do čaje sušené ovoce i hrozinky. Ovoce necháme okapat, přidáme cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru. Vymačkáme šťávu z pomeranče a citronu na množství 250 ml (případně doplníme vodou) a vmícháme do ovocné směsi s rozšlehaným vejcem. V jiné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí, vmícháme do ovocné směsi. Hmotu vlijeme do formy, pečeme asi sedmdesát pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.