Chlebíček se sušenými švestkami
90 min.
Ingredience
- 200gramůŠvestky sušené
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
- 200gramůOřechy vlašské
- 100gramůKandované ovoce
- 1lžícePomerančová kůra
- 2lžícePomerančová šťáva
- 6centilitrůRum
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžičkaKoření perníkové
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 25gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky a jablka nakrájíme na menší kousky. Smícháme s nasekanými vlašskými ořechy, kandovaným ovocem, pomerančovou kůrou, pomerančovou šťávou, rumem, moučkovým cukrem, perníkovým kořením a necháme přes noc uležet.
- 2Další den do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, lžíci cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek a pak přimícháme zbytek mléka, tuk, vejce, a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut na teplém místě kynout. Po 30 minutách do těsta zamícháme ovocnou směs s ořechy a zapracujeme do těsta, opět mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme kynout ještě 30 minut kynout.
- 3Plechy vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 4Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme na dva díly a z každého dílu vytvoříme dva bochánky, které položíme na plech. Nakonec bochánky potřeme troškou vody a vložíme do trouby. Pečeme asi 60 minut.
- 5Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.